19:00

Åmmebergs IF

Referat: Frövi IK - Åmmebergs IF

Jobbig förlust för Frövi
Hemmamatchen mot Åmmebergs IF spelades på Fröjevis konstgräsplan och vädrets makter bjöd på regn under hela matchen. Regnets framfart märkets på publiken där paraplyerna var utfällda och lite glesare än vanligt men dessto mer bilar runt Fröjevi. När matchen börjar är båda lagen lite försiktiga och känner på varandra. Första riktigt fina chansen blir Frövis och det är i spelminut 7 då vi rullar bollen inom lagen från backlinjen upp via vänsterkanten och sedan till Johannes som strax utanför straffområdslinjen skjuter bollen i ribban - väldigt bra läge! Nästa bra läge är också den Frövis och det är i spelminut 13 då vi får en vänsterhörna. Hörnan slår av Wille mot bortre stolpen och där kommer Lilja men får inte till träffen. Två minuter senare kommer en spelare i Åmmeberg loss och får till ett skott som Ludde räddar. I första halvleks sista minut får vi ett bra läge att ta ledningen då Bashir fälls 1 meter utanför straffområdslinjen. Johannes slår frisparken i muren och bollen kommer tillbaks och Johannes skjuter en vrist efter marken som går mot mål men målvakten får dit en fot på mållinjen. Oavgjort i halvlek får ses som rättvist.
Andra halvlek hinner precis börja då FIK får ett kanonläge att ta ledningen och det är Jonas som nickar bollen till Dan som inne i straffområdet blir helt ren och skjuter men bollen smiter utanför - var ett väldigt bra läge! I spelminut 55 blir det ett spelavbrott då OH tvingas utgå för huvudskada (kollades på akuten efteråt och fick åka hem efter kontroll - skönt). I spelminut 57 gör vi ett misstag som medför att gästerna kommer loss på högerkanten med skott som följd och bollen letar sig in i Luddes högra hörn, 0-1. Två minuter efter gästernas ledningsmål får vi en frispark på vänsterkanten som Wille lyfter in i boxen. Bollen hamnar riktigt bra men ingen i Frövi är het och går mot boll vilket inte gästarna heller gjorde - hade vi varit lite mera på tå hade vi kunnat nyttjat denna chans. Jonas kommer loss på vänsterkanten i spelminut 63 och nere mot kortsidan lyfter han in bollen som medför att en Åmmebergsspelare tar bollen med handen - straff till FIK. Wille förvaltar straffen på bästa sätt och nätar, 1-1 nu är vi med. När klockan visar 70 minuter får Åmmeberg en frispark på högerkanten. Frisparken slås mot mål och bollen letar sig in i Luddes högra hörn, 1-2. Sista 20 backar gästerna hem och har 11 spelare på egen planhalva. Vi försöker rulla runt bollen och skapa lägen men vi får inte till det och når aldrig någon kvittering.